Edos

Switch to desktop

Kotao na pelet Pelling 25 Eco

Thermofluxsov kotao Pelling Eco je unaprijeđena verzija kotla Pelling. Ovaj kotao izrađena je od vrhunskog čeličnog lima, a o njegovoj kvaliteti mnogo govori i činjenica da se nalazi na listama državnih poticaja za čistu energiju u Njemačkoj i Sloveniji.

 

Toplovodni kotao Pelling 25 Ecos je automatski kotao na pelet za zagrijavanje obiteljskih kuća i stambenih objekata. Pelling Eco 25 je unaprijeđena verzija kotla Pelling koja je prilagođena zahtjevima njmačkog tržišta. Kotao je opremljen automatskom regulacijom, koja je vođena temperaturom plamena. Analizirajući temperaturu plamena regulacija određuje količinu peleta koji je potreban da bi se postigla zadana temperatura. Dostizanjem zadane temperature u kotlu ili dobivanjem komande putem sobnog termostata, kotao se gasi. Nakon što temperatura vode u kotlu opadne, kotao se ponovo pali. Sagorijevanje je potpomognuto s usisnim ventilatorom, a ujedno se nastali pepeo ispuhuje u lužaru, koja se nalazi neposredno ispod ložišta. Konstruiran je s cijevnim izmjenjivačima topline s turbulatorima koji obezbjeđuju veću iskoristivost u odnosu na klasične kotlove. Cijevni izmjenjivači povećaju površinu preko koje se toplina prenosi na vodu, a turbulatori smanjuju brzinu i temperaturu izlaznih plinova i samim time smanjujemo potrošnju energenata. Jedna od pogodnosti ukoliko se odlučite za ovaj kotao jest fleksibilnost izrade. To konkretno znači da prilikom izbora kotla možete birati i stranu na kojoj će se nalaziti spremnik za pelet, a na raspolaganju Vam je i mogućnost izbora proširenog spremnika koji ima veći kapacitet od standardnog što vam pruža veću autonomiju u radu. Zahvaljujući ovim mogučnostima postoje četiri izvedbene verzije kotla: standardni silos-desno, standardni silos-lijevo, prošireni silos-desno i prošireni silos-lijevo. U Thermofluxovoj ponudi trenutno se nalazi kotao Pelling 25 Eco snage 25 kW, a uskoro će biti dostupni i jači Eco kotlovi od 35 i 45 kW. Pelling Eco 25 je izrađen od kvalitetnog čeličnog lima sukladno europskim normama. Činjenica koja dodatno govoru u prilog kvalitete ovoga kotla jest i to što se Pelling 25 Eco nalazi na listama državnih poticaja za čistu energiju u Njemačkoj (BAFA) i Sloveniji (EKOsklad).

KOTLOVI PELLING ECO 35 kW i 45 kW


Neke od osnovnih karakteristika kotla su: Automatska regulacija s mogućnošću tjednog programiranja Jednostavno spajanje sa sobnim termostatom Cijevni izmjenjivači topline sa turbulatorima Smanjena potrošnja energenata i povećano iskorištenje Opcija proširenog spremnika pruža veću autonomiju u radu Nije potreban specijalni dimnjak Mogućnost loženja drveta Jednostavno čišćenje i održavanje Nema stvaranja kondenzacije Iskorištenje 92% Nalazi se na BAFA (Njemačka) i EKOsklad (Slovenija) listama državnih poticaja za čistu energiju

 

Sva prava pridržana. | Edos d.o.o. | Tuzla 2013

Top Desktop version